Wat zijn ‘PMS-kleuren’ en waarom willen jullie deze weten?

PMS is een afkorting voor 'Pantone Matching System' en is een wereldwijde standaard voor het communiceren over kleuren in een ontwerp- en productieproces (bijv. tussen grafisch ontwerper en drukkerij). In dit systeem is iedere kleurtint voorzien van een eigen nummer. Zo’n PMS-kleur is overal ter wereld precies dezelfde kleur en kan middels een fysieke Pantone-kleurenwaaier worden vastgesteld en vergeleken. PMS-kleuren maken het dus mogelijk om op een meetbare manier over kleuren te communiceren.

Om ervoor te zorgen dat jouw bestelling met de door jou gewenste kleuren wordt bedrukt, vragen wij je dus om de gewenste PMS-kleurnummers aan ons door te geven. Wanneer wij op de hoogte zijn van de door jou gewenste kleurtinten, kunnen wij ervoor zorgen dat deze zo goed als mogelijk worden gereproduceerd. Tijdens het productieproces proberen we de output van de bedrukking zo dicht mogelijk in de buurt te krijgen van de door jou opgegeven kleurreferenties.

Let op: de kleur inkt van een PMS-kleur is weliswaar altijd hetzelfde, maar dat wil niet zeggen dat een bepaalde kleur er hetzelfde uit zal zien op verschillende ondergronden. Het resultaat van een bepaalde drukkleur op papier zal er bijvoorbeeld anders uitzien dan precies diezelfde drukkleur op textiel. Ook de (ondergrond)kleur van het product heeft invloed: zo zal een donkerblauwe bedrukking op een witte ondergrond er anders uitzien dan wanneer diezelfde donkerblauwe kleur bedrukt wordt op een gele ondergrond.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.